A Honda új hajtómű-generáció bemutatását tervezi ‘Earth Dreams Technology’ fantázianév alatt

Vadonatúj 1.6 literes dízel erőforrás az Európai piacra

A mai napon Takanobu Ito úr a Honda Motor Co. Ltd. elnöke, új generációs motorcsalád fejlesztését jelentette be a Tokiói Autószalonon tartott sajtótájékoztató alkalmával. A Honda modellekbe fokozatosan beépítésre kerülő, ’Earth Dream Technology’ fantázianév alatt érkező új hajtómű-generáció tagjai, kimagasló teljesítménnyel és környezetvédelmi értékekkel rendelkeznek majd.

Első helyre törni az üzemanyag-fogyasztás terén

Az ’Earth Dream Technology’ motorcsalád kivételes környezetvédelmi jellemzőinek köszönhetően a Honda 3 éven belül, minden kategóriában első szeretne lenni az üzemanyag-fogyasztás terén.

Vadonatúj 1.6 literes dízel erőforrás az Európai piac számára

Az új motorcsaládból, elsőként a vadonatúj fejlesztésű 1.6 literes dízel erőforrás jelenik meg az Európai piacon. Ez kis lökettérfogatú, kimondottan az európai piac számára fejlesztett hajtómű az új 5 ajtós Civic-ben mutatkozik be, a 2012. év második felétől kezdődően. Ez a motor könnyebb a hasonló kategóriájú egységeknél, míg a 100 g/km alatti CO₂ kibocsátásának, és 120 lóerős (4000 ford./perc) teljesítményének köszönhetően, kiváló egyensúlyt teremt a teljesítmény és gazdaságosság között. A 300Nm (2000 ford./perc) forgatónyomaték kimagasló rugalmasságot és vezethetőséget garantál majd az 1.6 literes dízel erőforrással szerelt modellek számára.

1.6 dízel erőforrás specifikációja:

Hengerűrtartalom:1596 cm³
Teljesítmény: 88kw (120LE) @ 4000 ford./perc
Nyomaték: 300Nm @ 2000 ford./perc