HONDA CIVIC: Dizájn és minőség

A Honda a mai napon mutatta be az új Civicet Frankfurtban. A kifejezetten az európai piacra tervezett, kizárólag ötajtós, csapotthátú kivitelben készülő Civic a középkategóriában áll majd versenybe. Az autó 2012 elején jelenik meg az európai márkakereskedésekben.

Az új Civic piacra lépésének bevezetésére a Honda egy rövidfilm-sorozatot készített, amelyben részletesen bemutatja a modell fejlesztését. A sorozat negyedik része dizájnról és a minőségről szól.

ÚJ HONDA CIVIC: Feltűnő, sportos dizájn és rendkívüli praktikum

Az új Civic formatervezői szerették volna megtartani az autó sportos és modern karakterét, de úgy akarták átformálni e jellegzetességeket, hogy azok tökéletesen kifejezzék az új modell elegánsabb, dinamikusabb hangulatát. “20 mm-rel alacsonyabb és 10 mm-rel szélesebb autót terveztünk, mint a jelenlegi modell,” mondja erről Mitsuru Kariya, a Civic fejlesztésének vezetője.

“Az új Civic formatervének megalkotása során a helyes arányok megtalálása volt a legnagyobb kihívás,” mondja Kariya. “Erősítettük a design sportos jellegét, miközben letisztult, dinamikus formát rajzoltunk.” Az ihletet a Silent Aircraft ‘csupaszárny’ repülőgépe* adta, amelynek törzse és szárnyai egyetlen szerkezetet alkotnak, így a gép elképesztően áramvonalas, csendes és kiválóan használható.

Az új, sportos hangulatú belső tér szinte körülöleli a vezetőt. „Olyan vezetői környezetet akartunk kialakítani, amelyben az autós úgy érzi magát, mint egy versenyautó vagy egy repülőgép kormánya mögött,“ meséli Yukio Emi, a Civic utasterének vezető formatervezője.

Az új Civicben sikerült úgy fokozni a belső tér minőségérzetét, hogy közben nem csökkent a rendkívül tágas hasznos tér. „Legfontosabb célunk a minőségi benyomás kialakítása volt,“ mondja Kariya. „Új megközelítéssel fogtunk munkához, ami sokkal inkább megfelel a vásárlók elvárásainak és az európai színvonalnak. Az új Civic kabinja érezhetően és láthatóan is kiváló minőségű lett. Osztályelső csomagterével és kiválóan variálható ülésrendszerével jelenleg ez az egyik legpraktikusabb autó.“

Tekintse meg az új ’Dizájn és Minőség’ című epizódot! A filmfájlt egy interaktív médialejátszón helyeztük el, ami automatikusan frissül majd az új epizódokkal. A filmeket és fotókat – vagy akár az egész lejátszó tartalmát – egyszerűen letöltheti a következő honlapról: http://multivu.com/players/English/51356-honda-motor-europe/

A videó magyar nyelven itt is megtekinthető:

{video}

* A jogtulajdonos Silent Aircraft Initiative engedélyével. (Koncepciómodell, amit a Cambridge Egyetem mérnökei terveztek)