Hatalmas felfújható vár szakította félbe a vitorlás regattát a Garda-tavon

Három Londonban élő fiatal, Jack Winter (25), Chris Hall (24) és Dave Larcombe (25) igazi szenzációt keltettek az egyébként nyugodt Garda-tavon, amikor a híres olasz tó víztükrén első ízben keltek át egy hatalmas, felfújható várral. A fiatal trió a Honda Live Every Litre projekt keretében (www.liveeverylitre.com) vitte véghez kalandos vállalkozását.

Az óriási, vörös és sárga vár reggel 9 órakor kezdte a vízitúrát, s evezők, illetve a szél segítségével jól haladt. Az olasz vízi rendőrség figyelme ellenére a londoniaknak sikerült megzavarniuk egy nemzetközi vitorlásversenyt; miután azonban sikerrel átnavigálták magukat a Lazer hajóosztály vitorlásai között, a merész csoport Riva Del Gardában ért partot, ahol a megdöbbent turistákból álló nem hivatalos fogadóbizottság köszöntötte őket.

A trió már nem első ízben részese hasonlóan meghökkentő kalandoknak. Egyszer Londonból Mongóliába autóztak el egy jótékonysági rally keretében, legutóbbi kihívásuk pedig Jack agyszüleménye volt, aki meggyőzte két kalandszerető barátját, hogy megéri megpróbálni egy felfújható várral első ízben áthajózni az olasz tavat.

Az önjelölt csoportvezető és mentor, Chris nagyon örült, hogy sikerült történelmet írniuk, és hozzáfűzte: “Nagy-Britanniának tengerjáró nemzetként komoly hagyományai vannak, bár úgy vélem, mi most nem igazán ezt ápoltuk. Ám ezzel együtt remekül szórakoztunk, és bevallom, soha nem hittük igazán, hogy egy ennyire vad álmot valóra válthatunk.”

Az első tiszt, Dave hozzátette: “Amikor a Honda felhívott minket, hogy benne leszünk a film végső változatában, azt hittük, hogy viccelnek, s még most is hihetetlen az egész. Reméljük, hogy a hétvégét követően az olasz hatóságok hivatalosan is igazolják, hogy felfújható várral valóban először szelték át a Garda tavat, de biztos vagyok benne, hogy ez csak formaság...”

A hármas története csak egy a sok sztori közül, amelyekből a Live Every Litre dokumentumfilm áll. Ebben a filmben a projekt online közössége választotta ki a szereplőket, hogy megvalósítsák álmaikat az új Honda CR-Z hibrid sportkupé közreműködésével. Az úti filmet alkotó utazások sokrétűek – kezdve a londoni fiúk mókázásától egészen „Bowman” utazásáig, aki ismét felkeresi a helyet, ahol a háborúban ejtőernyősként ért földet a D-napi partraszállás során. Ezeket az utazásokat a díjnyertes svájci rendező, Claudio Von Planta örökíti meg. Von Planta hírnevét a „Long Way Down” és a „Long Way Round” című expedíciós filmek alapozták meg, amelyekben Ewan McGregor és Charlie Boorman szerepeltek. A harmincöt napos utazás a www.liveeverylitre.com honlapon vagy a www.facebook.com/LiveEveryLitre Facebook csoporton, illetve Twitteren a @liveeverylitre címen követhető.