FCX Clarity a kanadai olimpiai jégkorong-csapat kapitányának

A Honda átadott egy tüzelőanyagcellás FCX Clarity elektromos autót a 2010-es kanadai olimpiai jégkorong-csapat kapitányának, Scott Niedermayernak.

A négyszeres Stanley Kupa győztes Anaheim Ducks kapitánya, környezetvédő, első profi sportolóként lízingelheti a Honda zéró-emissziójú járművét.

ANAHEIM, Kalifornia, Egyesült Államok, 2010. január 6. – Az American Honda Motor Co., Inc. átadott egy zéró emissziójú, hidrogénhajtású FCX Clarity tüzelőanyagcellás elektromos autót legújabb ügyfelének, a 2010-es kanadai olimpiai jégkorong-csapat kapitányának, Scott Niedermayernak. Niedermayer, aki egyben az Anaheim Ducks Nemzeti Jégkorong-liga csapat kapitánya is, jégen és jégen kívül egyaránt vezető személyiség, a környezet iránt felelős életstílus és a természeti források kíméletének szószólója.

Az Anaheim Ducks kapitánya, Scott Niedermayer a Honda FCX Clarity volánjánál

"A természetet és a szabad levegőt Kanadában felnőve szerettem meg, és remélem, hogy az utánam következő nemzedéknek is része lesz ugyanabban a természet-élményben, mint nekem, " mondta Scott Niedermayer. "Mindennapi cselekedeteinkkel, például egy ilyen zéró emissziójú Honda FCX Clarity használatával, elősegíthetjük ezen álom megvalósulását."

A Honda FCX Clarity saját maga állítja elő a hajtásához szükséges áramot, mégpedig a Honda innovatív V Flow tüzelőanyag-cellajával, amely csupán vízgőzt bocsát a környezetbe. Az autó lélegzetelállítóan megy, futurisztikus formájú, és 400 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel*. Az FCX Clarity fogyasztása csupán harmada egy vele összehasonlítható, korszerű benzinmotoros autóénak.

"Az FCX Clarity demonstrálja a Honda elkötelezettségét a zéró emissziójú járművek iránt. Úgy véljük, hogy egy olyan személyiség a volánjánál, mint Scott Niedermayer, sokak érdeklődését kelti majd fel iránta," mondta John Mendel, az American Honda értékesítési alelnöke. "Reméljük, Scott példája nyomán más sportrajongók és sportemberek is környezetkímélő termékeket vásárolnak majd."

Niedermayer és felesége, Lisa, négy gyermekükkel a kaliforniai Orange County lakói. Együtt szoktak táborozni és hegyikerékpározni. Természetszeretetük indította őket „zöld” életstílusra, amelynek jegyében például hőszigetelték a családi házukat, és napsugárzás-árnyékolót szereltettek a tetőre, csökkentve a fűtés és a klimatizálás energiaigényét. Niedermayer a játékosaival közös autóba ülve jár a meccsekre, és hulladék-újrahasznosítást szervezett a csapat öltözőjénél.

A Honda fejlett tüzelőanyagcellás elektromos autóit sikeres partnerkapcsolatok keretében, flottaüzemeltetők és magánszemélyek is alaposan próbára fogták az elmúlt évek során. Kalifornia déli részén már van egy kisszámú, de bővülő hidrogéntöltő állomáshálózat, ahol körülbelül öt perc alatt lehet megtankolni az autót, tiszta, hazai forrásból származó energiaellátást biztosítva a közlekedéshez. A Honda már több tüzelőanyagcellás járműnemzedékkel szerzett tapasztalatokat, és végső célja az, hogy tömegesen árusítson zéró-emissziójú automobilt.

*A fogyasztásra és a hatótávra vonatkozó adatok az EPA tesztjén alapulnak. A tényleges hatótáv függ a vezetési stílustól és a jármű karbantartásától is.