Az új Civic premierje

A Honda Motor elnök-vezérigazgatója, Takanobu Ito a Frankfurti Autószalonon bemutatja az új Civicet.

  • Az új Civic premierje
  • Európa számára tervezték, Európában tesztelték és gyártják
  • 2012-ben egy új fejlesztésű, kisebb dízelmotor is megjelenik a Civic kínálatában
  • Új generációs, alacsony károsanyag-kibocsátású motorok az európai piacon
  • A vállalat 2020-ra termékeinek CO₂ kibocsátását összeségében 30%-kal kívánja csökkenteni

Jó reggelt, Hölgyeim és Uraim, üdvözlöm Önöket a Frankfurti Autószalonon!

A Honda 50 évvel ezelőtt, 1961-ben alapította meg első európai vállalatát Németországban. Azóta folyamatosan arra törekszünk, hogy különleges és innovatív termékekkel nyerjük el európai vásárlóink tetszését.

{image1}

Küldetésünknek ma sincs vége. Jelentős haladást értünk el a tiszta és fenntartható, mégis élvezetesen használható mobilitási technológiák egész sorában. Továbbra is folytatjuk Hibrid, Elektromos Hajtású, Plug-in és Üzemanyagcellás termékeink fejlesztését, mellettük pedig olyan energiatermelő megoldásokat alkotunk, mint a Napelemek és a Kogenerációs egység.

1972 óta – amikor CVCC technológiánk révén a világ első autógyártójaként megfeleltünk a szigorú amerikai emissziós előírásoknak – vállalatunk arra törekszik, hogy csökkentse környezeti terhelését.

{image2}

Új Környezetvédelmi Emblémánk érzékletesen szimbolizálja szenvedélyes elkötelezettségünket, hogy a következő generációk számára megteremtsük a fenntartható mobilitás lehetőségét, és biztosítsuk a ‚kék eget gyermekeinknek‘.

Elhatározásunkat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy júniusban bejelentettük: 2020-ra minden termékkategóriánkban a CO₂-kibocsátást 30%-kal kívánjuk csökkenteni.

A cél felé vezető úton az új Civic jelenti az első lépést. Az 1,8 literes benzinmotor CO₂-emissziója 10%-kal alacsonyabb lett, a 2,2 literes dízelmotoré pedig közel 20%-kal csökkent, miközben teljesítménye nőtt.

{image3}

2012 végére a Civic kínálatában megjelenik egy újonnan kifejlesztett, kisebb lökettérfogatú dízelmotor. A kifejezetten az európai piacra tervezett új erőforrás még kisebb CO₂-emisszióval működik majd. Ezzel az új, kisebb dízellel a Honda megkezdi új generációs, tisztább üzemű erőforrásainak bevezetését, megújítva minden európai modelljét.

Az első Civictől kezdve egészen a kilencedik modellgeneráció megalkotásáig folyamatosan kerestük az új kihívásokat, hogy mindig új értékekkel ruházhassuk fel a Civicet. Az új Civic látványos, sportos formatervet kínál, valamint a Honda különleges, középen elhelyezett üzemanyagtartályának köszönhetően osztályelső praktikumot és minden eddiginél takarékosabb működést, stabil úttartást és kiváló komfortot.

{image4}

Az új Civicet az európai vásárlók számára terveztük. Többet teszteltük Európa útjain, mint bármely más modellt a Honda története során. Ez az autó dinamikus és stabil. Élvezetes és kényelmes. Mindez a kompromisszumok nélküli fejlesztési munkának köszönhető.

Az új Civic megjelenése több mint evolúció – ez forradalmi evolúció. A jelenlegi modellhez képest két generációval léptünk előre.

Az új Civic kizárólag Európában készül majd, és értékesítése 2012 elején kezdődik.

Hölgyeim és Uraim, EZ ITT… AZ ÚJ CIVIC, és az új Civiccel megkezdődik a Honda erőteljes visszatérése Európába.

Köszönöm figyelmüket!