A Honda két újabb hibrid modell forgalmazását kezdi meg 2010-ben

A Honda Motor Co., Ltd. bejelentette, hogy tervei szerint 2010 februárjában megkezdi Japánban a CR-Z sportos hibridautó forgalmazását, s még a 2010-es év vége előtt a Fit Hybrid modellt is árusítani kezdi. Az Insight és a Civic Hybrid modellekből álló kínálatot e két autóval kiegészítve a Honda tovább bővíti kompakt hibrid palettáját; ezek a járművek a különleges IMA hajtásláncot alkalmazzák, amely kompakt méretű, könnyű és nagy hatékonyságú. Ugyanakkor a Honda egy új, közepes és nagyméretű autókba építhető hibridrendszer kifejlesztésén dolgozik.

A Honda azt is bejelentette, hogy a rugalmas gyártási rendszernek köszönhetően a Suzuka gyár 1. számú szerelősora mellett 2009 júniusának közepétől a 3. számú szerelősoron is megindult az Insight gyártása.

Annak érdekében, hogy még inkább hozzájáruljon a CO2 kibocsátás globális csökkentéséhez, a Honda az üzemanyag-takarékos technológiák kutatására és fejlesztésére koncentrál. Ugyanakkor igyekszik olyan környezetbarát termékeket gyártani, amelyek mindenki számára könnyebben elérhetők, hogy a lehető legtöbb vásárlónak nyíljon lehetősége a környezetbarát választásra.
A CR-Z tanulmányautó 2007-ben mutatkozott be a 40. Tokiói Autókiállításon. A CR-Z sportos hibridautó fejlett technológiája igazi vezetési élvezetet nyújt, ugyanakkor pedig segít csökkenteni a jármű környezeti terhelését.