A Honda a Frankfurti Autószalonon mutatja be az új Civicet

A Honda szeptemberben, a Frankfurti Autókiállításon leplezi le az új Civicet.

A kifejezetten az európai piacra tervezett, ötajtós, csapotthátú kivitelben készülő Civic a C-kategóriában áll majd versenybe. Az autó 2012 elején jelenik meg az európai márkakereskedésekben.

Az új Civic piacra lépésének bevezetésére a Honda egy rövidfilm-sorozatot készített, amiben részletesen bemutatja a modell fejlesztését. A sorozat első része az autó gördülési komfortjáról és úttartásáról szól.

Az új Civic: Gördülési komfort és úttartás – kétgenerációnyi előrelépés

A Civic fejlesztőcsapata európai autóvezetőket, márkakereskedőket és újságírókat kért fel arra, hogy értékeljék a jelenlegi Civic gördülési komfortját és úttartását. A résztvevők úgy vélték, hogy a Civic általában meggyőző vezetési élményt nyújt, de az új Civic futóműve mégis lehetne csendesebb, és a gördülési komforton is érdemes lenne finomítani.

A Honda mérnökei azzal is tisztában voltak, hogy Európában található a világ legváltozatosabb úthálózata, vagyis a nagy sebességre tervezett autópályák ugyanolyan gyakoriak itt, mint a hepehupás, kanyargós vidéki útszakaszok. A teszteket először a Japánban működő kutató-fejlesztő létesítményekben végezték, utána viszont az európai utakon folytatták, hogy az autókat tökéletesen hozzáigazíthassák a világ legigényesebb vásárlóinak elvárásaihoz.

Az új Civic karosszériaelemeinek szinte minden darabja új, vagy olyan módon fejlesztették tovább, hogy megfeleljen a jobb gördülési komfortot és úttartást biztosító futómű-beállítás követelményeinek. Az új Civic ultramerev karosszériája lehetővé tette a Honda mérnökei számára, hogy egyszerre kétgenerációnyi haladást érjenek el az autó gördülési minőségének területén.

Annak érdekében, hogy az új Civic továbbra is a C-osztály legtágasabb utasterét kínálja, a tervezők megerősítették a hátsó futómű torziós rudas szerkezetét, így – különösen nagy sebességnél – javult az autó útfekvése és stabilitása. A hátsó futómű új, folyadéktöltésű gumibakjai tovább finomítják a gördülési komfortot és az úttartást.

Tekintse meg az új Civic „Gördülési komfort és úttartás” című bemutatkozó filmjét, és tudjon meg többet az autóról! A filmfájlt egy interaktív médialejátszón helyeztük el, ami automatikusan frissül majd az új epizódokkal. A filmeket és fotókat – vagy akár az egész lejátszó tartalmát – egyszerűen letöltheti a következő honlapról:
http://multivu.com/players/English/51356-honda-motor-europe/

Az első film itt is megtekinthető:

{video}