A Honda 267 millió angol font értékű beruházási programot indított útjára a swindoni gyártóüzemben

  • Több min tíz éve ez a Honda legnagyobb nagy-britanniai beruházása
  • 2012: megkettőzött gyártás az előző évhez képest
  • Új modellek és motorcsalád

A Honda a mai napon megkezdi az új CR-V modell gyártását. Ez a fontos lépés annak a 267 millió angol fontos beruházási programnak a része, amellyel a Honda új modelleket és új motorokat vezet be swindoni (Egyesült Királyság) üzemében. A Honda több mint egy évtizede nem végzett ekkora volumenű beruházást nagy-britanniai egységeiben.

Az új beruházási program a következő új termékek bevezetését támogatja:

  • Új Civic (2011. december)
  • Új CR-V (2012. szeptember)
  • Új 1,6 literes dízelmotor a Honda Civichez (2012. december)

A Honda swindoni üzeme az idei év során 500 új munkatársat toborzott és készített fel az új termékek gyártására, ezzel a létesítmény alkalmazotti létszáma 3500 főre nőtt.

Az év végére a swindoni üzem a számítások szerint megkettőzi termelését a 2011-es eredményekhez képest, elérve a 183 000 darabot. A Honda három éven belül évi 250 000 darab járműre szeretné emelni az üzem éves kapacitását.

A Honda mostani bejelentése az Egyesült Királyság kereskedelmi egyensúlyának is jót tesz, hiszen a termelés 60 százalékát külpiacokon értékesítik. A Honda swindoni üzeme személygépkocsikat és belső égésű erőforrásokat állít elő, amelyeket a világ több mint hatvan nemzeti piacára szállítanak Európától a Közel-Keletig, Afrikától Ausztráliáig.

„Ez a több millió fontos beruházás rendkívüli örömhír nemcsak Swindon, hanem az egész brit autóipar számára, amelynek a Honda húsz évvel ezelőtt vált fontos szereplőjévé. A beruházás számos új munkahelyet teremtett, ezzel támogatva a kormány azon szándékát, hogy új beruházásokkal és az export fellendítésével ismét növekedésnek indítsuk és kiegyensúlyozottabbá tegyük országunk gazdaságát” – mondta Vince Cable üzleti ügyekért felelős miniszter, aki a mai napon látogatást tesz a Honda üzemében.

„Ez a beruházási program újfent megerősíti, hogy a Honda messzemenőkig elkötelezte magát a nagy-britanniai gyártás és brit munkavállalói mellett. Ezen túlmenően még inkább megszilárdítja azt a központi szerepet, amelyet a swindoni üzem az elmúlt több mint húsz évben játszott a Honda európai tevékenységeiben” – tette hozzá Dave Hodgetts, a Honda UK ügyvezető igazgatója.

Szerkesztői jegyzetek:

  • A Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) egy teljesen integrált autógyártó létesítmény, amely CR-V, Civic és Jazz modelleket állít elő (öntvénykészítés, motor-összeszerelés, lemezsajtolás, hegesztés, festés és karosszéria-összeszerelés) a Wiltshire megyei Swindonban működő telephelyen.
  • 150 hektáron
  • A Honda Motor Co. a mai napig több mint 2 milliárd angol font értékben ruházott be a swindoni gyártólétesítménybe.
  • Éves termelési kapacitás: 250 000 db gépkocsi.