A 2012-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozik be az új NSX tanulmányautó

A Honda amerikai központja bejelentette, hogy négy vadonatúj járművet mutat be a 2012-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon, köztük egy új, kompakt sportlimuzint, az áttervezett RDX szabadidőautót, az új generációs Acura NSX sportkocsi tanulmányát, valamint egy másik tanulmányt az Accord Coupe következő amerikai változatáról.

Az Acura ILX egy 2012 tavaszán bemutatkozó vadonatúj kompakt luxuslimuzin formai tanulmánya. Az Acura kínálatának belépő modelljeként pozícionált ILX háromféle hajtáslánccal lesz kapható, köztük a márka első benzin-elektromos hibrid rendszerével.. Az Acura standján látható lesz még a 2013-as RDX prototípus, a márka ötüléses SUV-modelljének második generációja is. Végezetül pedig az Acura bemutatja az NSX tanulmányt, amely az Acura szupersportkocsik új nemzedékének stílusirányzatát tükrözi.

A Honda standon bemutatkozó Accord Coupe tanulmány a jövő amerikai Accordjainak formáit fedi majd fel.

Mindhárom Acura modellről január 9-én, 20:45-kor (közép-európai idő szerint) hull le a lepel az Acura sajtótájékoztatóján, ami élőben is követhető az interneten, a http://www.acuranews.com oldalon.

A Honda sajtótájékoztatójának időpontja január 10, 15:50. Az esemény élőben megtekinthető a http://hondanews.com/live/2012naias honlapon.