Amerikába indul az új ötajtós Civic

  • Megkezdődik az Egyesült Államok piacára szánt ötajtós Civic-ek gyártása és exportja 
  • A modellek a Honda swindoni üzemegységében (HUM), a Civic-gyártás globális központjában készülnek
  • Az európai ötajtós Civic gyártása az év későbbi szakában indul, értékesítését pedig 2017 elején kezdik meg a kereskedések 

Megkezdődött az ötajtós Civic amerikai változatának gyártása a Honda angliai gyárában, Swindonban. Az első autók augusztus elején indultak útnak az Egyesült Államokba, és szeptemberben érkeznek meg az újvilág kereskedéseibe. A modellek a Honda swindoni üzemegységében (HUM), a Civic-gyártás globális központjában készülnek, melynek kapacitását 200 millió fontos beruházás keretein belül emelte meg a japán vállalat.

A Civic a Honda legnépszerűbb típusa, tízedik generációja a legmodernebb műszaki alapokra, illetve a Honda legújabb fejlesztéseire épül. Sikerét nem nehéz megjósolni, hiszen a négyajtós változat már 2015 végén bemutatkozott az Egyesült Államokban, és egyből el is hódította az Év észak-amerikai autója címet!

Az első európai ötajtósok gyártása az év vége felé rajtol, forgalmazásukat pedig 2017 első negyedévében kezdik meg a márkakereskedések. Az angol üzemegység nemcsak az európai és amerikai piacra termel, hanem egyéb fontos régiókba is exportál, így a Honda globális működésében is jelentős szerepet játszik. Az 1989-ban átadott létesítményt folyamatosan fejleszti a vállalat, a swindoni beruházások összértéke immáron eléri a 2,1 milliárd eurót.